tiistai 24. syyskuuta 2013

Perustottelevaisuus treenejä ja mukavia löytöjä :)

Eilen oli taas se päivä, kun käydään ohjatuissa treeneissä Sennin kanssa. Kotona ollessa alko näyttään siltä, että sade pilaa meijän treenit, mutta heti kun päästiin treenikentälle sateesta ei ollu tietoakaan! :)

Ennen treenikentälle treenaamaan menoa käveltiin hetki ja odoteltiin kun tulee meidän vuoro. Senni ei arvannutkaan millä tällä kertaa treenit aloitettiin. Harjoteltiin hyppyä matalan esteen yli, jonka yli olis voinu vaan astuakin, mutta Senni päätti hienosti näyttää miten siitä hypätään :)

Hyppyä harjoteltiin jonkun aikaa kunnes vaihdettiin seuraavan liikkeen harjotteluun. Senni ei ois kyllä halunnu vaihtaa lajia, vaan hyppi vie muutaman kerran esteen yli, kunnes otin sitte hihnasta kiinni ja este sivuun odotteleen seuraavaa kertaa. Olisittepa nähny sen ilmeen, voin vaan kuvitella jos Senni ois puhunu niin se ois sanonu ''mä haluun hyppiä enkä harjotella mitään muuta'' :D

Seuraavana vuorossa olikin maahanmenoa liikkeestä. Vie namilla autetaan sinne maahan, mutta kohta voitais alkaa jo kokeileen ilman namia. Namikädellä ei kuitenkaan enää näytetä sinne maahan, vaan vapaana olevalla kädellä näytetään käsky ''maahan'' ja kun sinne maahan on menty niin sen jälkeen annetaan palkka.

Ei viitsitty jankata samaa asiaa liian kauan, koska Senni on kuitenkin vasta pentu niin ei jaksa keskittyä kauan samaan asiaan. Maahanmenosta siirryttiin luoksepäästävyyteen.

Harjotellaan luoksepäästävyyttä TOKO-kokeita varten, joihin meidän olis tarkotus osallistua ensi syksynä. Luoksepäästävyydessä tarkoituksenahan on, että koira on peruasennossa vieressä ja tuomari tulee luokse ja koskettaa koiraa. Koira ei kuitekaan saa reagoida tuomariin mitenkään.

Kaksi ensimmäistä kokeilua meni vähän pieleen, kun Senni tykkäs opettajasta niin paljon, että ois halunnu hyppiä vasten ja saada palkkaa siitä. Sit me kokeiltiin niin että Senni oli perusasennossa ja mä pidin palkkaa koko ajan kädessä, näin onnistuttiin siinä, että Senni ei reagoinu opettajaan. Parin kerran jälkeen onnistuttiin jo siinäkin, että mun kädessä ei tarvinnut olla palkkaa, ja silti Senni ei huomioinut opettajan tuloa viereen.

Viimeisenä otettiin luoksetulo, joka otetaan aina kun kentältä lähdetään pois. Halutaan että Senni kokee treenaamisen hauskan eikä pakkona. Luoksetulossa opettaja pitää Sennistä kiinni (koska ei tottele vie käskyä paikka) ja minä juoksen auton luo. Päästyäni autolle huudan Senniä ja jään seisomaan paikalle. Kun Senni on ihan lähellä mua alan kehumaan ja palkkaamaan sitä. Näin poistutaan treenikentältä hauskuuttamalla Senniä koko ajan.

Valitettavasti treeneistä ei oo tällä kertaa kuvia, koska ei viitsitty ottaa kameraa mukaan kun ajateltiin että alkaa satamaan.

Tänään on myös ollu aivan mahtava päivä. Facebookin ihmeellisestä maailmasta ollaan löydetty tän päivän aikana kolme saman pentueen omistajia josta Senni on haettu meille. Ollaan suunniteltu yhteistä tapaamista niin että kaikki bernisiskokset sais leikkiä keskenään ja me vaihdettais vinkkejä koulutuksessa ja kuulumisia.

Tänään meidän Senni täyttää tasan 8kk. Onnea rakas Senni ♥♥3 kommenttia:

 1. Voi mikä pikku höpö toinen on ollut<3 mä muistan ku meidänki hauva oli tollanen pallero ja sit se vaan kasvo ihan huomaamatta isoks :D Ihanaa että sä oot löytäny harrastuksen jonka parissa sä viihdyt ja voit samalla antaa huomiota ja liikuntaa Sennille :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ollu kyllä ihan höpö ja tuntuu että se muuttuu koko ajan vaa höpömmäks♥ :D Koiranpennut kasvaa kyllä nopeesti isoiks, mutta on se mukavaa kun se on iso niin voi harrastaa kaikkea :)
   Mä voisin käydä vaikka joka päivä tottistreeneissä Sennin kanssa. Siinä on niin mahtavaa ku huomaa miten hienosti toinen tekee kaiken mitä käskee ja kehittyy koko ajan enemmän :) Koirat kun on aina ollu ja tulee olemaan lähellä mun sydäntä♥

   Poista
 2. Anonyymi, joka olet kysynyt jo kaksi kertaa samaa asiaa: En ole lopettanut, en vaan kirjottele siitä aiheesta enää täällä :) Otahan yhteyttä vuonna2014@hotmail.com

  Anonyymi 2: On käynnissä, mutta kirjoittelen vaan näitä koirajuttuja enää :)

  VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi! :)
Kommenttien valvonta käytössä, jotta huomaamme kaikki!