keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Koiran kanssa harrastaminen

Ajatus tähän postauksen tekemiseen lähti tästä seuraavasta kommentista, jonka sain edelliseen postaukseen:

Hei olis kiva kuulla paljon tollanen harrastaminen maksaa? Ja jos haluaa aloittaa koiraharrastuksen niin mistä kannattaa aloittaa, mihin ottaa yhteyttä, ja tollasia aloittelu juttuja ja voiko ihan minkä koiran kanssa vaan harrastaa tuota ehkä saisit tehtyä siitä postauksen?
Ensimmäisenä haluun vastata tohon paljonko se harrastaminen maksaa? Tähän vastaukseen on tosi vaikee lähtee vastaamaan, koska kaikilla koira seuroilla on omat hintansa ja hinnat vaihtelee tosi paljon. Toisessa seurassa jäsenmaksulla saa treenailla kaikkia lajeja ja sit taas toisessa jäsenmaksun lisäks sä joudut maksaan niistä lajeista mitä sä harrastat. Ja se paljonko ne kaikki tulee maksamaan yhteensä, riippuu tosi paljon siitä, että mitä kaikkee sen koiran kanssa harrastaa. Jos sä harrastat kaikkee mahdollista agilitystä tokoon ja näyttelyt siihen päälle, niin kyllähän sille harrastukselle aika nopeesti voi tulla paljonki hintaa.


Parhaiten tietoa oman paikkakunnan harrastusmahdollisuuksista saa internetistä. Koirakerhoilla on omat verkkosivut, joilta löytyy tietoa harrastuksista. Itse henkilökohtaisesti suosittelen ainakin ensiksi menee ohjattuihin treeneihin, koska jos sä opetat tokoo itse niin voi olla, että sulla tulee oleen hankalaa korjata liikkeitä jälkeen päin, jos oletkin opettanut ne väärin.

Ohjatuissa treeneissä on myös se hyvä puoli, että sie on samaan aikaan muita koiria, jotka on ns. häiriöö sille omalle koiralle. Kaikki koirat ei tietysti välitä ees muista koirista vaikka ne räksyttäis vieressä kun viimeistä päivää. Mutta omasta kokemuksesta puhun, että mun energia pakkaus berni ainakin on tosi kiinnostunut muista koirista, mutta treeneissä osaa keskittyä. Välillä kyllä energiapakkaus viettää itsepäisyyspäivää ja sillon kaikki koirat kiinnostaa ja treenit on toissijainen juttu :D


Monella on koiraharrastuksista liian kultanen ajatusmaailma. Luullaan, että koira oppii sormia napsauttamalla kaikki esim. tokon luokkien liikkeet. Näin ei kuitenkaan todellakaan ole. Meillä tulee toukokuussa Sennin kanssa vuosi täyteen, kun ollaan treenailtu tokoa. Ja mä voin sanoa, että me treenaillaan viekin aika lailla perusjuttuja. Toko vie ihan kiitettävästi meijän aikaa, mutta ilman treenailuja ei niitä tuloksiakaan synny. Joten jos ihan vakavissaan ajattelee, että ryhtyy tokoa harrastamaan, niin kannattaa miettiä, että onko oikeasti aikaa treenailla sitä myös omalla ajalla silloin kun ohjattuja treenejä ei ole.

Ja tärkeintä tässä harrastamisessa on tottakai se, että oman asenteen on oltava oikea: harrastamisesta ei saa tehdä niin vakavaa, että vie jopa sairaan koiran väkisin treenaileen. Siitä ei hyödy kumpikaan, ei koira eikä omistaja. Esimerkiksi koiran kanssa jolla on tassu kipeä, voi olla erittäin vaarallista mennä harrastamaan agilityä. Joten muista, että harrastamisen pitää olla hauskaa, josta nauttii sekä koira että omistaja! :)

Jos ei mahdollisuutta ole mennä harrastamaan mihkään seuraan, niin tietysti kotona voi joitain perusjuttuja treenailla. Esimerkiksi tärkeimpiä juttuja on luoksetulo, katse kontakti, peruasento jne...
Harrastusmahdollisuuksia on paljon ja jokaisella on omia lemppareita ja sen takia kannattaa katsella netistä googlettamalla muita blogeja, joissa harrastetaan koiran kanssa.

Mä en tiedä tuliks tästä postauksesta nyt yhtään sellainen, että kyseinen anonyymi ois saanu lisätietoo, mutta jos jokin jäi mietityttään niin kyselkää! :)4 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otatko yhteyttä muhun, s-postiin minnanblogi@hotmail.com :) Tässä en viitsi asiaa lähteä purkamaan.

   Poista
 2. Miten olet saanut yhteistyökumppaneita? :)
  -Venla-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otatko yhteyttä minuun minnanblogi@hotmail.com :)

   Poista

Kiitämme kommentistasi! :)
Kommenttien valvonta käytössä, jotta huomaamme kaikki!