tiistai 14. tammikuuta 2014

Kolmet treenit viikossa

Hieman on ollut täällä hiljaista vuoden vaihteen jälkeen, mutta nyt koitetaan taas herätellä tämäkin blogi henkiin! :)Tein jo erikseen postauksen siitä, kun kävimme meidän seurojen välisissä möllitoko kisoissa 3.1. Sen jälkeen on taas tapahtunut paljon treenailua ja pitkiä lenkkejä ulkona.Ennen me käytiin vain maanantaisin perustottelevaisuus treeneissä, mutta nyt mukaan on tullut perjantaille möllitoko treenit ja sunnuntaille näyttelytreenit.

Ensimmäiset näyttelytreenit oli 5.päivä ja ne meni ensimmäiseksi kerraksi oikein hyvin. Hieman oon nyt huomannu, että Senni tuppaa ottamaan edellä juoksevaa koirakkoa kiinni, joten nyt pitää panostaa siihen, että saadaan rauhallisuutta juoksemiseen. Seisominen sujuu ihan ok, mutta tuo meidän karvainen Sennimme ei malttaisi millään seistä vaan pitäis saada pylly maahan.

Hampaiden katsominen sujuu hyvin, eikä ole mitään ongelmaa. Kopelointiinkaan Senni ei reagoi juuri yhtään. Välillä kun siirrytään takapäähän, niin meinaa pylly mennä maahan, kun ollaan sitä mieltä, että hänen pyllyänsä ei kopeloida :D

Perjantaina meillä oli ensimmäiset möllitoko treenit, joissa meillä ei menny ihan niin hyvin. Porukassa oli paljon haukkuvia koiria ja Senni ei pidä yhtään siitä, kun muut haukkuvat. Eli pientä kontaktin puutetta oli, mutta muuten meni ihan kivasti. Treenailtiin maassa paikallaanoloa ja huomattiin yksi häiriö. Senni pysyy kauniisti maassa, mutta jos mä laitan käden taskuun aikeissa ottaa namipalkan, niin päättää Senni nousta ylös. Eli se on tottunu liikaa siihen, että palkka tulee aina kun käsi menee taskuun. Nyt aletaan sitä treenailemaan kunnolla, että vaikka mun käsi menee taskuun niin Sennin pitää pysyä maassa, kunnes saa luvan nousta.

Sunnuntaina meillä oli toiset näyttelytreenit. Meidän energiapakkauksella oli aivan liikaa energiaa aluksi ja sen takia skipattiin ensimmäiset ympäri juoksemiset. Me rauhotuttiin sivummalla ja mentiin juoksemisien jälkeen takas mukaan. Tällä kertaa Senni jaksoi jopa seistä kauemmin eikä meinannut kuin muutaman kerran laskea pepun maahan.

Tehtiin pieni näyttelyharjoitus ja mentiin samoin, kuin näyttelyissä mentäisiin. Ensin urokset kehään ja normaali kehäjuttu läpi. Uroksien jälkeen oli narttujen vuoro eli mekin päästiin kehään. Juostiin ensimmäisinä, joten ketään ei mennyt edellä ja meni huomattavasti paremmin. Vaikka muut juoksi perässä, niin niihin ei jaksettu keskittyä yhtään.

Yhteisjuoksun jälkeen me oltiin ensimmäisenä kehä vuorossa. Seisotus tuomarin pöydän eteen ja Jenni eli tuomari tuli meidän luokse. Normi hampaiden katsominen ja kopelointi. Tämän jälkeen juostiin kehä ympäri ja edes-takas juoksu niin, että Jenni näki takaliikkeet ja etuliikkeet kunnolla.
Saatiin keltainen nauha eli tulokseksi HYVÄ. Tästä se näyttelytreenaaminen lähtee ja helmikuussa ensimmäisiin mätsäreihin Saloon.

Eilen meillä oli taas perustottelevaisuus treenit hallilla 18.45 alkaen. Ensimmäiseksi saatiin kuulla, että meidän treenihalli on myyty ja näin olleen treenit kyseisessä hallissa loppuvat tämän kuukauden jälkeen. Uutta hallia kyllä etsitään, mutta monissa halleissa on todella korkeat vuokrat. Toivotaan parasta, että löydetään uusi halli!

Nyt kuitenkin hieman treeneihin eli mitäs me tällä kertaa tehtiin. Alotettiin treenit sillä, että maassa oli 4 lelua ja ruokakippo, joiden läpi piti kävellä niin että kontakti koiraan säilyi. Tolla meijän energia pakkauksella oli taas aluksi aivan liikaa energiaa ja näin ollen ensimmäinen kerta ei sujunut ollenkaan mallikkaasti, vaan lelut meinas lähteä meidän mukaan. Toisella kerralla kun mentiin uusiks, niin suju jo paljon paremmin :)

Läpikulkujen jälkeen lelut laitettiin niin että ne muodosti iso neliön, vuorossa oli luoksetulo. Tarkoituksena oli, että jokaisen koirakko vuorollaan juoksee lelujen läpi ilman, että kiinnittää huomiota leluihin. Senniltä tää sujui oikein hyvin ja tuli mallikkaasti lelujen ohi mun luokse. Seuraamista harjoteltiin taas ja sitä ei voi koskaan harjoitella liikaa. Viimesenä otettiin paikallaanolo treenit. Mä oon nyt harjotellu paljon sitä, että vaikka laitan käden taskuun niin Senni ei saa nousta ylös. Ja kyllähän se vihdoinkin alkaa sen ymmärtämään! Perjantaina meillä ois taas vuorossa möllitoko kurssi ja sunnuntaina näyttelytreenit

4 kommenttia:

 1. Hei olis kiva kuulla paljon tollanen harrastaminen maksaa? Ja jos haluaa aloittaa koiraharraztuksen niin mistä kannattaa aloittaa mihin ottaa yhteyttä ka tollasia aloittelu juttuja ja voiko ihan minkä koiran kanssa vaan harrastaa tuota ehkä saisit tehtyä siitä postauksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä postaus ideasta,toteutan sen mielelläni ja yritän saada postauksen aikaiseksi jo tämän viikon aikana! :)

   Poista
 2. Kiva että teidän treenit ovat sujuneet :) Timo on niiin toivoton kehässä... Juoksee nätisti, mutta kun tuomari tulee kopeloimaan/katsomaan hampaita niin hyppii ja pomppii ympäriinsä. KEvään aikana aion kyllä saada sen olemaan kiltisti mätsäreissä, paljon vaan treeniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas juoksemiseen tarvitaan treeniä paljon :) Hampaiden katsomisessa ja kopeloinnissa ei oo mitään ongelmaa :) Kyllä uskon, että Timokin oppii kopeloinnin/hampaiden katsomisen :)

   Poista

Kiitämme kommentistasi! :)
Kommenttien valvonta käytössä, jotta huomaamme kaikki!