tiistai 4. helmikuuta 2014

Talkoita ja treenailua

Lauantaina aamuna kymmeneltä suuntasin seuran talkoisiin, sillä me saatiin uusi halli. Ja muutto matkaahan ei ollut kuin tosiaan se parikymmentä metriä :D Tosin tuo parikymmentä metriäkin riitti siihen, että kädet on kuin ois selkään saanut! Kannettiin ensin aksaesteet uuteen halliin ja sen jälkeen lähdettiin rullaan ruohomatot ja nostettiin lavan päälle. Onneks meillä oli trukki apuna, jolla saatiin kuskattua noi rullat uuteen halliin. Kun vanhasta hallista oli saatu kaikki tavarat ruohomattoja myöten pois, lakastiin lattiat ja siivottiin halli kuntoon. Uudessa hallissa laitettiin ruohomatot uudelleen paikoilleen. Talkoisiin meni aikaa 5 tuntia ja siinä ajassa saatiin uusi halli kuntoon ja vanha siivottua. Onneksi oli paljon talkooväkeä, niin ei jäänyt muutamalle ihmiselle noiden ruohomattojen kantaminen ja siirteleminen.

Tältä se uusi halli näyttää :) Kuvan ottanut Timo Latovehmas
 
Talkoiden jälkeen kerkesin oleen kotona sen verran, että ehdin syömään. Sen jälkeen lähdettiin Sennin kanssa lenkille. Ulkona oli ihana ilma, kun ei ollut kauheeta pakkasta ja oli vie kirkasta eikä pilkko pimeetä. Kierrettiin kahden tunnin lenkki. Pysähdyttiin sitten torilla lumikasalle leikkimään ja mä kaaduin siihen lumikasaan. Tietty Senni oli hyppäämässä heti selkään, kun luulin et leikin. Mutta kaikista hauskinta tässä oli se, kun siitä meni just yks vanhempi nainen ohi ja se varmaan luuli, että Senni käy mun päälle, oli meinaan sen verran pelästyneen näkönen ilme naisella :D Senni nautti siitä, kun mä heitin sen päälle lunta ja sitä se rakasti, kun heitin lumikökköjä ja se sai ottaa niitä suuhunsa :)

Eilen illalla oli taas joka viikkoiset toko treenit. Treenit oli siis ensimmäistä kertaa uudessa hallissa ja eipä tuo uusi halli haitannut Sennin keskittymistä. Alotettiin treenit luoksepäästävyydellä, tässä meillä ei oo koskaan ollut mitään ongelmaa, vaan menee aina yhtä hyvin. Luoksepäästävyyden jälkeen mentiin kaikki ympyrään, mutta kuitenkin niin, että jokaisen koirakon väliin jäi tarpeeksi suuri tila. Yksi koirakko meni kerrallaan koirakoiden välistä ja kiersi näin koko ympyrän. Koiralla piti olla kontakti koko ajan ja aina välillä me mentiin Sennin kanssa niin, että Senni ei ollut imutuksessa vaan piti kontaktia muuten yllä. Kontakti harjotusten jälkeen harjoiteltiin luoksetulon eteentuloa. Kiitos Minna kun sait vihdoinkin, mut tajuamaan idean millä tätä kannattaa opettaa! :)

Senni ei siis osaa vie luoksetulon eteentuloa, niin että se tulis muhun kiinni asti vaan meidän väliin jää aina reilusti tilaa. Askel askeleelta opetan sitä tulemaan lähemmäs, mutta kuitenkin rauhalliseen tahtiin, jotta ei sit tuu takapakkia. Viimeiseksi me otettiin luoksetulo niin kuin aina otetaan. Tehtiin luoksetulo samalla tavalla kuin joka kerta, eli Senni jää toiseen päähän hallia niin, että joku pitää sitä ja mä lähden toiseen päähän hallia. No joo Sennillä olikin sitten itsepäisyyspäivä ja ohitti kauheella vauhdilla mut ja päätti mennä haistelemaan toista koiraa :D Hain tottakai sen heti pois ja otettiin luoksetulo uusiks, mutta tällä kertaa niin, että menin hallin toiseen päähän jossa ei ollut koiria. Sujuihan se luoksetulo sitten kunnolla :)

Senni kuitenkin päätti jatkaa itsepäisyyspäiväänsä eikä suostunut hyppäämään auton takalaatikkoon. Vartin verran sitä sinne yritettiin ja kun ei sinne mennyt, niin mun isä lähti kävelemään Sennin kanssa kotiin ja mä ajoin autolla kotiin. Se pitää tollasen itsepäisyyspäivän noin 1-2 kertaa kuukaudessa tai sitten menee pitkän aikaa että menee ihan normisti sinne eikä mitään ongelmaa. Onko kellään muulla tullu vastaan tilannetta, että koira ei hyppää takalaatikkoon ei sitten millään?

Tähän loppuun hieman vanhempia kuvia, koska kameraa ei oo tullu ulkoilutettua pitkään aikaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitämme kommentistasi! :)
Kommenttien valvonta käytössä, jotta huomaamme kaikki!