keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Luukku 10

En ole koskaan täällä blogin puolella laittanut kuvia meidän koirasta, joka meillä oli ennen kuin Senni meille tuli. Voisin tähän nyt hieman kertoa mitä tapahtui tuolle koiralle?

Oltiin pidemmän aikaa ihmetelty Tipsun käytöstä ja sitä, kun se läähättää normaalia enemmän. Ja ruokakaan ei oikeastaan maistunut. Mun vanhemmat sitten lähti eläinlääkärille Tipsun kanssa ja tuomiona tuolta reissulta oli sydämen vajaatoiminta. Tipsu sai vajaatoimintaan lääkityksen ja sen avulla kaikki helpottui hetkeksi. Tammikuussa 2013 alkoi oireet pahenemaan entisestään. Helmikuun alussa alettiin epäilemään, että se ei enää näe, koska pyöritteli päätään ja katseli usein kattoon. Testattiin sormen avulla, että seuraako se sormea kun liikutellaan silmien edessä, no eipä se siihen sormeen reagoinut.

Porukat soitti eläinlääkäriin ja aika saatiin heti seuraavalle päivälle. Mä muistan kuin eilisen, kun tulin kotiin ja ehdin nähdä Tipsun juuri kun se oli lähdössä eläinlääkäriin. Silloin en tiennyt, että se  tulisi olemaan viimeinen kerta, kun pystyn koskemaan tai puhumaan sille tai antamaan pusuja ja haleja. Katsoin muutaman tunnin päästä ikkunasta ulos ja näin kun siskoni ja isäni tuli kotiin, mutta Tipsua ei ollut mukana. Romahdin ja aloin itkemään sillä tiesin, että Tipsu ei ole enää tulossa takaisin.

Eläinlääkäri oli ottanut näytettä Tipsusta ja näytteen mukana oli tullut verta. Eläinlääkäri oli sanonut, että mitään ei olisi enää tehtävissä ja ainoa oikea ratkaisu olisi päästää koira kivuistaan. Tottakai mun isä ja sisko oli tehnyt ainoan oikean ratkaisun siinä tilanteessa, mutta todella pahalta se tuntui, kun en saanut olla viimeisellä matkalla mukana. Saatiin vielä saman päivän aikana tietää, että Tipsulla oli ollut vauvan pään kokoinen kasvain mahassa.

Tiedän että Tipsulla on nyt hyvä olla ja se ei enää joudu kärsimään, mutta vieläkin välillä ajattelen Tipsua ja ikävöin sitä edelleen. Ikävä ei lakkaa koskaan, mutta suru muuttaa muotoaan ja nykyään pystyn puhumaan Tipsusta ilman, että alkaa itkettämään.

Ikävöin sua edelleen Tipsu, mutta nyt sulla on parempi! ♥
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitämme kommentistasi! :)
Kommenttien valvonta käytössä, jotta huomaamme kaikki!