perjantai 27. maaliskuuta 2015

Super tokoilut ja ei niin super jälki

Eilen aamusta meidän nokka suuntasi kohti mukavaa seutua, kun lähdettiin mun papalle. Käytiin vaihtamassa autoon kesärenkaat alle ja mä päätin sillä välin käyttää ajan hyödyksi ja tehdä pitkästä aikaa Sennin kanssa tokoa ja tehtiin me myös vuoden tauon jälkeen tämän vuoden ensimmäinen jälki.

Mä alotin jäljen tallaamisella, jotta se voi vanheta sen aikaa, kun me tokoillaan. Jälki tallattiin melko kostealle pellolle, jossa todella voimakas tuuli. Jäljelle tuli pituutta vajaa 200 metriä. Vanheni 20 minuuttia ja jäljellä oli nappulaa joka askeleella.


Joko mennään?

Heti jäljelle mentäessä osasin odottaa, että tästä ei tule hyvä jälki, mutta mitä voi odottaa vuoden tauon jälkeen. Jäljelle mentäessä Senni kävi jo tosi kuumana ja yritti kaikin voimin rynniä jäljen alkuun. Hetki seistiin jäljen alussa, kunnes hoksasi taas mikä on ideana. Jäljellä meno oli todella järkyttävää, nappuloita jäi paljon väliin ja vauhti oli hirveää. Jäljen lopussa odotti palkka, jonka jälkeen annoin loppusignaalin ja lähdettiin pois.

Vauhdista ja huonosta jäljestyksestä huolimatta mä olen ihan tyytyväinen Senniin. Vuoden taukoon nähden Senni kuitenkin tajusi nopeasti mikä oli ideana. Multa oli huono veto lähteä ehkä tekemään jälkeä noin kauhealla tuulella, mutta ensi kerralla katsotaan, että on vähän poutaisempi sää. Hauskaa meillä oli silti!

Jäljestyksen jälkeen otettiin pieni pätkä tokoa. Perusasento meillä sujuu jo todella hyvin ja nyt palkkailenkin siitä, että Sennillä on katsekontakti minuun. Tällä kertaa otin seuraamista niin, että otin vain muutamia askeleita, jotta katsekontakti pysyi ja sit naksautin ja palkkasin. Ollaan nyt edetty siihen, että noin kymmenen askeleen verran jaksetaan pitää katsekontaktia. Mennään hitaasti mutta varmasti eteenpäin ja se riittää mulle, koska aikaa meillä riittää.

Seuruun jälkeen otettiin kaksi minuutin mittaista paikkista. Toinen paikkis otettiin istuen ja toinen maaten. Maassa ollessaan Senni jaksoi paremmin tsempata koko liikkeeseen, mutta istuessa vähän rupes jo odottaan, että milloin tulee kutsu, että saa lähteä. Molemmilla kerroilla kuitenkin pysyi nätisti paikallaan ja odotti, että menin vierelle.

Viimeisenä liikkeenä me harjoiteltiin kaukokäskyjä istu-maahan vaihdoilla. Otin Sennin aluksi perusasentoon viereen, siirryin itse kahden metrin päähän ja annoin käskyn maahan käsimerkkiä apuna käyttäen. Tehtiin muutaman kerran vaihtoja ja mä olin kyllä todella yllättynyt. Ennen Senni ei ole mennyt maahan ilman, että olisin kädellä sen sinne ohjannut, mutta nyt se meni käsimerkillä. Aivan uskomaton fiilis ja olin kyllä todella ylpeä! Super toko treenit siis takana! :)

3 kommenttia:

 1. Mutta eihän se haittaa, että koira ei kerää jäljeltä kaikkia nappuloita, päin vastoin! Sillon on idea tajuttu, eikä ruoka enää niin paljoa kiinnosta. Eri asia on sitten jäljen vierestä jäljestäminen, mutta kovalla tuulella normaalia. :) Oletteko ajatelleet metsäjälkeä? Usein koira keskittyy "enemmän" jälkeen koska enemmän hommaa kuin pellolla. Onnea jatkoon!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei se haittaakaan, ettei kaikkea kerää :) Tuolla vaan oli niin kauhea hosuminen että sen takia jälki ei mennyt hyvin. Metsäjälkeä ollaan mietitty ja varmasti kokeillaan sitäkin. Kiitos! :)

   Poista
  2. Heh, tuttu juttu tuo hosuminen ;) Into työskennellä pentumaisen virran kera!

   Poista

Kiitämme kommentistasi! :)
Kommenttien valvonta käytössä, jotta huomaamme kaikki!