perjantai 24. huhtikuuta 2015

Koiranpäivän viettoa metsässä

Tänään on valtakunnallinen Koirienpäivä ja me viettiin päivää metsässä ihanien bernien kanssa. Aamulla startattiin kotoa puoli kymmenen aikaan kohti Ruostejärveä ja Hämeen luontokeskusta. Oltiin sovittu Villen ja Hannen kanssa treffit parkkipaikalle kymmeneksi, josta lähdettiin lenkille. Lenkillä oli mukana Senni, Simba, Otto ja Maiko. Neljä berniä rallatteli metsässä vapaana ja nauttivat toisiensa seurasta. Simba oli ihan rakastunut Senniin ja välillä muristiin, kun yritettiin selkään nousta.

Kaikki sulassa sovussa
Heti lenkin alkuun koirat otti ja lähti kauheeta vauhtia, Senni etummaisena, ja suoraan kaikki järveen! Maiko taisi olla ainoa joka ei mennyt uimaan, koska ei osaa uida. Kaikki muut sitten uivat ja joivat meidän kävellessä perässä paikalle.

Aina välillä sai varoa, kun kameran kanssa liikkui, sillä alle sadasosa sekunnin vierestä saattoi pyyhältää lauma bernejä, jotka eivät todellakaan katso eteensä :) Mutta noiden touhuilua oli mukava katsella, sillä koirat selvästi nauttivat toistensa seurasta. Maiko välillä teki omia temppujaan, kun ei jaksanut muiden seuraa. Ja Maiko myös löysi kalanraadon, kun ihmeteltiin, että mitä se siellä rannassa oikein teki.

Otto hamuilee oksaa
Kaikki peräkanaa pitkospuita pitkin

Simba yrittää kosiskella Senniä ;)
Matkan varrella pysähdyttiin katselemaan hienoja maisemia ja koirat saivat käydä taas uimassa. Virta noista ei kyllä tuntunut vähenevän yhtään, olikohan virkistävä järvivesi syynä siihen? Yli tunnin kävelyn jälkeen suunnattiin taukopaikkaa kohti, jossa juotiin kahvia ja nautiskeltiin pipareita. Kiitos Ville!
Otto ja Oton mahtava oksa
Nuotiopaikalla oli yllättävän vaikeaa pitää kaikki koirat pois sen aikaa, kun juotiin kahvia. Lopulta tyydyttiin siihen tulokseen, että koirat sai istua meidän seurassa. Siitä seurauksena olikin sitten koiria, joiden tassut oli aivan likaiset. Ei auttanut muuta kuin mennä rantaan ja heittää keppi järveen, jolla saatiin kaikki koirat (paitsi Maiko) uimaan ja tassut puhtaiksi.

Takana Otto, edessä Simba ja Senni oksa suussa
Maiko tyytyi katselemaan rannalla kastellen vain tassunsa
Taukopaikalta lähdettiin kävelemään takaisin autoille päin. Taasen kaikki bernit juoksivat kilpaa eteenpäin meidän kävellessä perässä. Muutaman kerran Senni ja Simba jäi taka-alalle taistelemaan keskenään, mutta huudettiin niitä, niin kyllä tulivat kauniisti luokse. Matkaa kertyi kaiken kaikkiaan päälle viisi kilometriä, joka oli sekin todella hyvä matka meille. Kaikilla oli hauskaa ja seuraavaksi suunnataan samalla porukalla uuteen retkikohteeseen.
Otto ja Maiko retken päätteeksi autossa
Mahtava päivä takana ja nyt Senni nukkuu onnellisena, vain kuorsaus kuuluu. Kiitos Ville, Otto ja Maiko sekä Hanne ja Simba mukavasta päivästä! :) Otetaan uusiksi pian, niin saa koirat höntsäillä yhdessä.

10 kommenttia:

 1. Tosi kiva reissu oli, vaikka tuuli oli kova ja kylmä!
  Ilman muuta otetaan uudestaan ( jos kestätte tuota Simbaa ;) ) !
  Parasta mahdollista vapaa-ajan viettoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuli oli kyllä ikävä, mutta ei se meidän menoa haitannut!
   Tottakai me kestetään Simbaa! Hyvä vaan, että saadaan Senniinkin vähän vauhtia ;)
   Bernien kanssa on kyllä kivaa!

   Poista
 2. Tuntuu tosi kivalta retkeltä. Koirat nauttii ja isännät/emännät nauttii. Ovatkos vm. jo heittäneet talviturkkinsa? Sopii seurata koirien esimerkkiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja oli kiva retki :)
   No ei olla kyllä heitetty ihan vie talviturkkia, jos tuossa toukokuun puolella itse heittäs ;)

   Poista
 3. Näyttääpä vauhdikkaalta nelikolta koirat :D

  VastaaPoista
 4. Oi, aivan ylisuloisia nuo kaikki koirat. :-) Vauhdikasta menoa siis varmaankin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on <3 Joo kyllä välillä itsellä päätä huimas se meno :D

   Poista
 5. Retkeily koiran kanssa on kyllä ihan parasta :D En malttaisi odottaa että meidänkin pentu kasvaa tarpeeksi, että hänetkin voi ottaa pitemmille matkoille mukaan. Valloittavan näköinen nelikko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä, siinä saa katsella kun koirat nauttii juostessaan vapaana :) Mä muistan, kun odotin kans et Senni kasvais ja nyt se on jo noin iso :D Loppujen lopuksi pentuaika on niin nopeasti ohi :)

   Poista

Kiitämme kommentistasi! :)
Kommenttien valvonta käytössä, jotta huomaamme kaikki!