lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kunnolliset häiriötreenit

Oltiin Marikan ja Kristiinan kanssa suunniteltu, että mennään yhdessä treenailemaan, mutta ensimmäisenä suunniteltuna päivänä satoi vettä ja minä olin kipeänä. Torstaina sää sitten suosi jopa niin hyvin, että aurinko paistoi ja oli lämmin eli ei muuta kuin treenaamaan. Oltiin sovittu yhdeksitoista treffit treenikentälle, mutta me Sennin ja Kristiinan kanssa myöhästyttiin hieman. Marika oli aloittanut jo Marvinin kanssa treenailun odotellessaan meitä.

Ihan aluksi Senni sai harjoitella paikkamakuuta Marvinin ollessa lähellä, koska mä etsin treenitarvikkeita repusta. Muutaman kerran sai hieman kovempaan ääneen käskyttää takaisin maahan, kun meinasi mielenkiinto herätä liiaksi Marvinia kohtaan.



Me aloitettiin treenit paikkamakuulla, jossa palkkailin keskittyneestä ja tarkasta työstä. Keskittymisestä naksautus ja palkka etutassujen väliin, välillä heitin palkan suoraan suuhun. Huomasin, että suoraan suuhun palkkaaminen on Sennille huomattavasti parempi tapa, koska näin ei tule tarvetta jäädä haistelemaan maata.

Seuraaminen on se meidän kompastuskivi tai oikeastaan itse seuraaminen sujuu, mutta katsekontakti pitäisi treenata kuntoon. Seuraamista otettiin muutaman askeleen pätkissä eli seuraa käskyn jälkeen muutama askel ja palkka. Tehdään tällaisissa pienissä pätkissä eteenpäin, niin kuukauden päästä ollaan varmasti jo hyvällä mallilla tämän kanssa.



Katsekontakti. Koska tämä tuottaa suurta vaikeutta, treenataan tätä nyt aivan erikseen muista liikkeistä. Otettiin niin, että Senni makasi maassa (ei ollut käskyn alla) ja aina, kun katse tuli suoraan minuun eikä nappulaan niin naksautus ja palkka. Joo muutaman toiston jälkeen huomasi, että Sennin hoksasi idean ja alkoikin mukavasti hakemaan katsekontaktia minuun eikä nappulaan.

Jäävät. Otettiin ensimmäisenä liikkeestä maahanmenoa, joka sujuu nyt oikeastaan jo todella hyvin. Enää tosi harvoin tarvitaan käsiapua ja siitä olen ylpeä. Nyt pitäisi vie treenata niin, että saatais se normaalista vauhdista menemään maahan, koska olen vie hidastanut maahanmenon kohdalla omaa vauhtia.



Seuraavaksi vuorossa oli liikkeestä seisominen. Tässä me ollaan nyt siinä vaiheessa, että käsimerkin avulla jää seisomaan paikoilleen. Tästä seuraavaksi jatketaan siihen vaiheeseen, että käsimerkkiä ei enää tarvita ja seisominen saisi tapahtua himpun verran jämäkämmin.

Jäävien jälkeen me otettiin paikallamakuu häiriön kanssa. Käskytin Sennin maahan jonka jälkeen itse menin noin seitsemän metrin päähän seisomaan. Marika käveli Sennin vierestä ja välillä seisoi aivan Sennissä kiinni. Mä naksautin, kun ei reagoinut mitenkään ja palkkasin. Eli ihmisen liikkuessa vieressä paikkamakuu sujuu hyvin. Seuraavaksi testataan, kun koira makaa vieressä, että miten käy.


Tekstin kaikki kuvat © Kristiina Kolinkanta

Lopuksi Senni sai vie treenailla sivua ja seuraamista Kristiinan kanssa. Ihan mukavasti meni ja Kristiina osasi hyvin ohjata vaikka ensimmäistä kertaa treenasikin :) Kristiina otti myös Sennin kanssa näyttelyjuttuja sillä me ollaan menossa loppukuusta mätsäreihin.

Kiitos Marika mukavasta treeniseurasta ja treenataan ihmeessä useammin yhdessä, saa koirat häiriötä ja me treeniseuraa toisistamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitämme kommentistasi! :)
Kommenttien valvonta käytössä, jotta huomaamme kaikki!