maanantai 27. huhtikuuta 2015

Match show 25.4.

Lauantaina oli Kuuman koululla mätsäri, johon myös me päätettiin osallistua. Ilmoittautuminen alkoi kymmeneltä ja itse kehät alkoivat yhdeltätoista. Käytiin ilmoittautumassa ja päästiinkin hyvin alkupäähän, sillä oltiin kolmantena vuorossa. Plussaa oli, että jokaiselle kehälle oli tehty oma ilmoittautumis pisteensä! Ennen kehiä käytiin tekemässä pieni lenkki, jotta Senni sai tehdä tarpeensa ja hullutella energiaansa pois. Meidän kehässä oli ensin lapsi ja lelukoira -kehä, jossa oli tosi söpöjä lapsia. Ja voi kun kaikki oli niin innoissaan saadessaan palkinnot :)
Lapsi ja lelukoira kehän jälkeen oli vuorossa meidän kehä. Senni oli kolmantena arvostelu vuorossa eli kauheasti ei jouduttu odottamaan. Aluksi juostiin kehä ympäri, jonka jälkeen me menimme ensimmäisenä tuomarin eteen.

Juostiin kerran edestakaisin jonka jälkeen tuomari tuli ainoastaan silittämään koiraa.
Parikehästä saimme sinisen nauhan, joka oli kiedottu pienen luun ympärille. Senni sai odotellessaan syödä luun, koska niin kovasti halusi. Isoja koiria oli ilmoittautunut 20 eli hirveän kauan emme joutuneet odottelemaan, että pääsimme uudelleen kehään.
Sinisten kehään päästiin heti, kun kaikki isot koirat oli arvosteltu. Jouduttiin varmaan kymmenen minuuttia odottamaan yhtä koirakkoa, kun koiran omistaja oli toisessa kehässä. Kun vihdoin saatiin sinisten kehä pyörimään, tuomari juoksutti meidät kaksi kertaa kehän ympäri. Koirat taas seisomaan ja sieltä tuomari valitsi viisi parasta koiraa.
Me emme päässeet palkinnoille asti tällä kertaa. Eli tuloksena match showsta SIN ei sijoitusta.
Mätsäristä jäi ehkä hieman pettynyt olo, kun tuomari ei katsonut hampaita eikä kopeloinut koiria yhtään. Sen lisäksi jouduttiin odottelemaan sinisten kehään yhtä puuttunutta. Mutta yhteistyö meillä sujui ja tämä mätsäri meni täydellisesti verrattuna viime vuoden mätsäriin. Tällä viikolla ilmoittaudumme Tuurin Miljoonakoiraan, jossa bernit arvostelee suomalainen tuomari Satu Ylä-Mononen. Onko jollakin kokemusta ko. tuomarista? :)

2 kommenttia:

 1. Nonni, teilläpäs meni mukavasti, vaikka sijoituksia ei tälläkertaa herunutkaan :-) On kyllä jännä, että yhä useampi tuomari jättää koiran kopeloimatta, vaikka sehän näissä mätsäreissä on justiin tärkeää - usein nimittäin ihmiset tulee sinne harjoittelemaan näyttelyitä varten :)

  Onnea Tuuriin, mäkin varmaan tuun piipahtamaan siellä! Martta jäi paria päivää vaille sen, että olisi saanut osallistua pentuihin eli vähän harmittaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meni mukavasti ja kokemustahan sinne lähdetään hakemaan eikä niitä palkintoja, vaikka ainahan se mukavaa on jos palkinnoille pääsee :) Se kyllä harmittaa, että tuomarit jättää yhä useammin kopeloimatta se, kun on kuitenkin hyvää harjoitusta kaikille koirille.

   Kiitos! Tuu ihmeessä moikkaamaan, jos meidät näät siellä! On aina kiva nähdä bloggaajia livenä :)
   Tosi harmi Martan kannalta :(

   Poista

Kiitämme kommentistasi! :)
Kommenttien valvonta käytössä, jotta huomaamme kaikki!