lauantai 23. toukokuuta 2015

Onnellinen omistaja

Ei ole hetkeen ollutkaan ihan perus mitä meille kuuluu postausta, joten päätin toteuttaa sen nyt. Vaikka me ei yli vuoteen olla Palveluskoirien treeneissä käyty niin me ollaan silti tehty vaikka mitä treeniä. Ollaan jäljestetty, tottisteltu, nähty koirakavereita ja käyty metsä lenkeillä. Meidän elämä on tammikuun jälkeen koostunut aika pitkälti siitä, että kerran viikkoon otetaan kunnon tottis treenit ja muuten vaan käyty pitkillä lenkeillä. Suoraan sanottuna mua ei oo hetkeen huvittanut mennä treenaamaan seuran treeneihin, koska se tuo liikaa muistoja mieleen.

Eilen me lähdettiin aamusta uittamaan Senniä Ruostejärvelle, koska mittari näytti +18 astetta. Onkohan se kesä nyt vihdoinkin tekemässä tuloaan? Senni nautti ihan hirmuisesti uimisesta ja saikin uida pidemmän tovin. Uimisen jälkeen tehtiin puolen tunnin lenkki ja sen jälkeen käytiin vie uusiksi uimassa. Itse tyydyin vaan kastelemaan jalkani, sillä vesi ei ollut vie lämmintä.

Kello alkoi olemaan jo sen verran paljon, että suunnattiin autolle ja lähdettiin kotiin kuivattelemaan. Kotona ehdittiinkin olemaan kolmisen tuntia, kun päätettiin lähteä uusiksi takaisin Ruostejärvelle nauttimaan lämpimästä ilmasta ja Sennikin saisi nauttia ulkoilusta.

Tällä kertaa kierrettiin pidempi lenkki ja yli puolet lenkistä Senni sai mennä vapaana ja kyllähän siitä koirasta huomasi, että se nautti paljon enemmän kun sai mennä vapaana. Hienosti oli myös Sennillä korvat mukana koko lenkin ajan ja totteli käskyjä, jos ei annettu lupaa mennä järveen niin sinne ei myöskään mennyt. Super hienoa huomata, että se oikeasti tottelee, kun uskon vaan siihen tarpeeksi. Eli olisiko aika lisätä näitä vapaana kulkemisia lenkillä, jos ollaan metsässä?
Lenkin aikana Senni kävi monta kertaa uimassa ja sai aina uutta virtaa, jotta jatkettiin matkaa. Käveltiin yhteensä noin kahdeksan kilometriä ja kyllähän sen omissa jaloissakin tunsi, että koko päivän oli kävellyt ja ollut ulkona, ilman että olisi välillä istunut. Senni oli niin iloinen ja väsynyt lenkistä, että nukkuikin koko auton matkan takaisin kotiin ja jatkoi uniaan vielä kotona. Onnistunut päivä siis takana ja onnellinen omistaja, kun uskaltaa luottaa koiraan enemmän ja päästää sitä kulkemaan vapaana.
Käyttekö te paljon koirienne kanssa ulkoilemassa niin, että ne saa juosta vapaana? Uskallatteko luottaa siihen, että ne tottelee käskyjänne vapaanakin? :)

6 kommenttia:

 1. Luca pysyy ihan hyvin vapaana, mutta nyt tarvis ottaa luoksetulo superkertaus, että koira alkaisi pitämään minua silmällä paremmin, niin pellolla kuin treenikentällä. Mettässä kulkee vallan vapaana, koska kutsusta tulee hyvin luokse.

  Millainen tuo Ruostejärvi on? Näyttää hieman matalalta, niin tuleeko kesällä sinilevää? Entä miten pääsee kätevästi kakkostieltä uittamaan koiraa, ettei ihan millään julkisella rannalla? Järvi näyttäisi sijaitsevan mukavasti, niin että kuljetaan ohi ja muutenkin joskus käydään Tammelassa (Jos tämä teidän Ruostejärvi on nyt Tammelassa :D ) Niin kesällä olisi mukava käydä viilentämässä koiraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruostejärvellä on ranta matala, mutta sitten keskemmällä on syvää :) Tosi harvoin sie on ollut sinilevää, ainoastaan sit heinäkuussa tulee levää, jos on hirmu lämmintä.

   Joo kyllähän tämä Ruostejärvi on Tammelassa missä me käydään :D Me ei käydä sie yleisellä uimarannalla vaan siitä vähän matkaa eteenpäin niin on sellainen nuotiopaikka ja sie saa käydä uittamassa koiria :) Olis kiva joskus mennä vaikka yhdessä uittamaan sinne koiria, jos teidän koira tykkää leikkiä muiden koirien kanssa? :)

   Poista
 2. Mä kävin ennen päivittäin sellaisilla lenkeillä, joissa koira sai olla vapaana, mut nykyään sillä on niin kova riistavietti, että silloin harvoin kun sen lasken vapaaks niin ihan vainoharhasena kyttään koiran olemusta, että kerkeen saada kiinni jos pinkasee jäniksen perään ;) Olis kyllä kiva pitää vapaana enemmän jos vaan uskaltaisin, mutta mulle on jäänyt pienoiset traumat siitä, kun koira karkaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella, että on kyllä jäänyt traumoja koiran karkaamisesta. Sen takia muakin on arveluttanut pitää Senniä vapaana, jos se karkaa, mutta nyt uskallan jo vähän enemmän siihen kun ikää on tullut ja tottelee paremmin :)

   Poista
 3. Se on kyllä hieno tunne kun koiraan voi luottaa ja sitä kautta antaa enemmän vapauksia, vaikkapa juurikin kulkea vapaana. Minä en kyllä Pateen luota ainakaan ihan joka paikassa, ellen aika varmaksi tiedä ettei ketään ole tulossa vastaan. Muuten se kyllä aika hyvin seurailee missä menen ja kysyy lupaa jatkaa matkaa ja ottaa itsekin kontaktia. Mutta jos se löytää jotain syötävää, esim. kaninpipanoita, silloin siltä ikävä kyllä katoaa korvat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en minäkään voi sanoa, että tuolla aina toimii korvat jos se jotakin mielenkiintoista näkee. Mutta pääsääntöisesti on nyt vapaana ollessaan kuunnellut käskyjä ja totellut myös vaikka olisi ollut koirakavereita mukana :)

   Poista

Kiitämme kommentistasi! :)
Kommenttien valvonta käytössä, jotta huomaamme kaikki!