tiistai 16. kesäkuuta 2015

Alavus KR

Lauantaina lähdettiin jo puoli kuudelta ajelemaan kohti Tuuria, jossa oli Miljoonakoira. Oltiin perillä puoli yhdeksän aikoihin ja käytiin viemässä tavarat mun siskolle. Tosi kätevää, että sisko asuu lähellä näyttelypaikkaa! Syötiin vie hiukan aamupalaa, jonka jälkeen katsottiin, että kaikki tarvittavat tavarat on mukana ja lähdettiin autoilemaan kohti Keskisen parkkipaikkaa.

Meidän saapuessa paikalle oli siellä jo hurja määrä koiria ja näyttelytkin oli jo käynnissä. Sisäänkäynnillä myytiin näyttelyluetteloja ja kaikille osallistujille jaettiin siinä myös hammasluita ja HHC koirannappuloita. Eli kenenkään ei tarvinnut näyttelystä lähteä suinkaan tyhjin käsin kotiin. Me leiriydyttiin nurmikolle kauemmas meidän omasta kehästä.

Sade yritti aina välillä pilata meidän päivän, mutta onneksi sieltä ei kuitenkaan sadetta sitten tullut. Ehdottomasti meidän pitää ostaa näyttelyteltta ensi kerraksi mukaan, niin on mukavampi istuskella siellä alla jos sataa. Odotellessa syötiin eväitä ja harjoiteltiin vie viime hetkellä seisomista ja hampaiden katsomista.
Berninpaimenkoiria oli ilmoitettu 62 ja ne jakautuivat seuraavasti: pentuja 7, uroksia 22 ja narttuja 33. Eli tiedossa oli pitkää odottamista, mutta eihän se haittaa koiraihmistä, koska ympärillä on paljon koiria. Vihdoin tuli avoimen luokan narttujen vuoro mennä kehään. Juostiin kaksi kertaa kehä ympäri, jonka jälkeen alkoi yksilö arvostelut.

Me oltiin nartuissa toiseksi viimeinen joka arvosteltiin, mutta nopeasti se oma vuoro tulikin. Hirmu hienosti meni meidän ensimmäinen virallinen näyttely. Senni antoi katsoa hampaat ja kosketella kauttaaltaan, eikä edes vilkaissut tuomaria! Tää on hyvä, koska mätsäreissä yleensä katsellut tuomaria ja yrittänyt istua, mutta nyt ei.
Ensimmäisestä virallisesta näyttelystä tuloksena EH ja maailman ylpein omistaja, joka rakastaa koiraansa enemmän kuin mitään muuta tässä maailmassa. Tuomarina meillä oli Satu Ylä-Mononen.
Laatuarvostelu: Hyvä koko ja mittasuhteet. Vahva nartun pää, vaaleat silmät, riittävä luusto, kapea eturinta, riittävä runko, hyvä pigmentti, liikkeessä liian korkealla kannettu häntä, liikkuu hyvällä askelpituudella. Hyvä turkki ja värimerkit.
 
Näyttelyn jälkeen lähetettiin heti Susannalle ja Antille (kasvattajat) kuva Sennistä ja laatuarvostelu. Olivat erittäin tyytyväisiä ja sanoivat, että hyvin meni ensimmäinen näyttely. Nyt katsotaan näyttelykalenteria ja mihin suunnataan seuraavaksi.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitämme kommentistasi! :)
Kommenttien valvonta käytössä, jotta huomaamme kaikki!