maanantai 1. kesäkuuta 2015

SINÄ LOUKKASIT MINUA -kampanja

Monessa blogissa joita itse luen, olen valitettavasti törmännyt useasti ilkeään kommentointiin, joka tuleekin pääsääntöisesti anonyymeilta kommentoijilta. Milloin haukutaan itse bloggaajaa, milloin bloggaajan perhettä tai jopa uhataan tappaa bloggaaja. Mikään edellä mainituista ei varmasti tuntuisi itse kommentoijasta hyvältä kuulla, niin miksi niitä pitää kenellekään bloggaajista kommentoida? Vaikka itse en kirjoita lifestyle tai perhe blogia, niin valitettavasti myös minä olen näitä ilkeitä kommentteja saanut lukea useampaan otteeseen.

Itse kestän vielä jotenkin sen, että minua haukutaan ja minulle sanotaan ilkeitä asioita, mutta sitten, kun niitä ilkeitä asioita aletaan sanomaan mun perheestä tai mun lemmikeistä, niin sitä mä en sulata ihan niin vain. Kuukausi takaperin minulle oli tullut kommentti tähän postaukseen, jossa minulle kerrottiin syy miksi minä ''oikeasti'' lopetin koulun ja se syy ei ollut mukavaa luettavaa. Yksikään joka ei Kokemäen tapahtumia tiedä, ei myöskään voi minulle tulla sanomaan miksi mä lopetin ja jos Kokemäestä pitää kommentoida, tee se omalla nimelläsi ja kasvoillasi.

Muistakaahan kaikki kun kommentoitte, että se bloggaajakin on ihminen, jolla on tunteet ja myös se, että blogi on vain ehkä kaksi prosenttia meidän bloggaajien elämästä. Myös me pahoitamme mielemme, joten mieti kaksi kertaa ennen kuin painat julkaise nappia. Haluaisitko sinä kuulla ne sanat? Uskallan suuresti epäillä, että myös sinä pahoittaisit mielesi. Joten julkaisethan sinäkin vain mukavia kommentteja :)

Ilkeiden kommenttien vuoksi mä osallistuin SINÄ LOUKKASIT MINUA -kampanjaan, jonka päätti toteuttaa Tipulassa blogin pitäjä ja nyt mukana onkin jo 100 bloggajaa!

Arvosteletko kaupan kassajonossa muiden ruokaostoksia ja ulkonäköä? Kommentoitko leikkipuistossa vanhemmalle, miltä tämän lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmisille, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?

"Vitun kaksnaamainen pullukka huora! Tajuutsä et kukaan ei lue sun blogii koska oot niin säälittävä, etkä saa ikinä munaa tolla naamalla ja parempi jos vaa tekisit jotai tolle naamalles... painu sinne vittuun mistä tulitki ja kato peiliin ja jätä ne pullat yms. pois ihan suosiolla. Oot sairas ja lihava lehmä! ammu ittes!"

""Kateelliset muuta keksi." väitätkö että joku olisi sinulle kateellinen? :D sinun elämässäsi ei ole mitään kadehdittavaa tai ihanteellista. Ruma, Läski, loismatonen joka kuluttaa yhteiskunnan rahoja."

"sun muodoillas et oo voinu sairastaa anoreksiaa, oot säälittävä huomiohuora jolla ei ole yhtään ystävää ja joka baarissa istuu yksin nurkassa turpa kiinni"

”Mietin kuvia katsoessa, kuinka Eve on tosi pullukka. Olet kertonut syömis ongelmista hänen kanssaan. Ei hän kyllä näytä yhtään siltä ettei ruoka maistu. No, tietty jos annat makeita välipaloja asia saa toisen näkökannan. Silloinhan ruoka ei enää maistu ja lihominen on taattu. Eikö neuvolassa jo puututa asiaan? Ylipainoinen lapsi noin varhaan on kyllä lihava nuori/aikuinen.” (Kyseessä on normaalipainoinen vauva.)

”Usein sanotaan, että geenien sekoittaminen tuottaa terveitä jälkeläisiä. Aina se ei kuitenkaan näy sattuvan kohdalle." (Kirjoittajan lapsen vammaisuudesta.)

"Vittu oot nolo tapa ittes"

"ootko harkinnu itsarii? Jos oot ni mitä sä tääl enää oot?"


Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin.
Kampanjassa mukana seuraavat blogit:

A girl with too many pictures  -  Ai karkkii!  -  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  By Tinja Katariina  -  Elämänilon alkulähteillä  -  Elämää pyörätuolista käsin  -  Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Essi Maaninka  -  Fifty Way  -  Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  -  Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  -  Ida Parviainen  -  Ihanan karmea  -  Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  -  Jemppuu  -  Jenni's Lullaby  -  Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  -  KIDULT  -  Kitujainen.com  -  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  -  Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  -  Chasing Happiness  -  Life à la Annika  -  Life is an illusion  -  Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  -  Mammalaiffii  -  Mansikkatilan mailla  -  Marjukka Katariina  -  Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  -  Munakoisoni ja minä  -  My life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  -  Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti  -  Optimismia ja energiaa  -  Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  -  Perhosia masussa  -  Pieni Lintu  -  Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  -  Privaattikamaa  -  Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  -  Rouva Y  -  Ruusumäki  -  Saijis  -  Smagatsoff  -  Something different by Emilia  -  Spread your wings  -  Syvältä  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  -  The World According to Jani  -  Thrill Me Tonight  -  Tipulassa  -  Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  -  Vilhelmiina Lyydia  -  Waldgeistory  -  Weekend Chic  -  XL elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää

4 kommenttia:

 1. Tuo on todellakin tosi tyhmää kun ihmiset ei nykyään muuta osaa kun toisiaan haukkua! Mä olen kyllä ihmeen hyvin saanut vaan positiivisia kommentteja, syynä voi olla esimerkiksi se, että blogini päätähti Onni murskaa kaikkien sydämet:)

  RadiancePaw

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mäkin saan kyllä enemmän niitä positiivisia kuin negatiivisia kommentteja :)

   Poista
 2. Kiva, että lähdit mukaan kampanjaan! :)

  Kurjaa, että olet myös saanut ikäviä kommentteja. Kävin myös lukemassa tuon linkkaamasi postauksen - ikävää, että opintosi päättyivät tuolla tavalla! Enpä olisi minäkään uskonut, että aikuislinjallakin voi meno olla tuollaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisiin kampanjoihin on aina mukava lähteä mukaan! :)

   Joo osaahan ne aikuiset olla tyhmiä. Nyt onneksi tuosta jo puoli vuotta aikaa ja olo alkaa helpottumaan pikku hiljaa :)

   Poista

Kiitämme kommentistasi! :)
Kommenttien valvonta käytössä, jotta huomaamme kaikki!