sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Viikonlopun hulinat ohi

Viikonloppu on ollut täynnä hulinaa meidän osalta ja se myös näkyy koirassa. Perjantaina mun sisko saapui taasen Forssaan mukanaan Leevi. Se tarkoitti sitä, että asunnossa vipeltää yhden koiran sijasta kaksi. Vauhtia piisasi, mutta hyvin ne kaksi koiraa meni siinä missä yksikin.

Eilen me lähdettiin aamulla yhdeksältä ajelemaan äidin ja Sennin kanssa kohti Koijärveä, jossa järjestettiin mätsäri. Heti paikalle päästyä ilokseni huomasin, että kerrankin on tehty isot kehät joissa oikeasti mahtuu juoksemaan ison koiran kanssa. Kävin ilmoittamassa Sennin isoihin aikuisiin, jonka jälkeen käytiin tekemässä pieni lenkki ennen kehien alkua. Aluksi kaikki isot koirat juoksivat kehän ympäri, jonka jälkeen pareittain mentiin kehään. Meidän parina kehässä oli kultainennoutaja, joka oli meille ennestään tuttu. Tuomari juoksutti meidät yhdessä ympäri, jonka jälkeen oli yksittäis arvostelujen vuoro.

Senni näytti hienosti hampaat ja seisoi paikallaan koko sen ajan, kun tuomari kopeloi ympäriinsä, jes! Meille tuli sininen nauha, kuten aina tähän mennessä on tullutkin. Vuorossa oli taas odottelua, jonka jälkeen pääsikin kehään taasen kaikki sinisen nauhan saaneet. Sinisten kehässä me ei pärjätty tällä kertaa palkinnoille asti, mutta oltiin taas yhtä kokemusta rikkaampina valmiita lähtemään kotiin. Eli mätsäristä tuloksena SIN ei sijoitusta.
Ensi viikonlopun miljoonakoiraa varten lähdettiin myös tänään ajelemaan kohti mätsäri paikkaa, joka oli tällä kertaa Liesjärvellä. Paikalla oli taas tuttuja, kun eilisen mätsärin kultaisetnoutajat olivat saapuneet paikalle ja myös meidän naapuri mäyräkoiransa kanssa oli saapunut paikalle. Paikalle ei ollut saapunut ihan hirveästi isoja koiria, joten ajattelin, että kehät menisivät nopeasti ohi. Mutta täysin väärässä olin. Oli meidän vuoro mennä kehään ja meidän parina oli kultainnenoutaja (eri kuin eilen).  Tuomari seisotti meitä todella kauan ja huomasi miten koiratkin rupesivat jo väsymään seisoskeluun. Vihdoin päästiin juoksemaan kehä ympäri, jonka jälkeen tuomari tuli katsomaan hampaat ja kopeloimaan.

Juostiin meidän parin kanssa rinnakkain edes takaisin, jonka jälkeen oli taas seisottamista tuhottoman kauan. Meille napsahti ensimmäistä kertaa punainen nauha. Luvassa oli siis paljon odottamista, koska koiria oli vie arvostelematta ja sen jälkeen meni sinisen nauhan saaneet kehään. Punaisten vuoro tuli vihdoin ja mekin päästiin viimeistä kertaa kehään. Meidät laitettiin juoksemaan kehä kerran ympäri, jonka jälkeen seisottamista taasen. Koirat seisoi varmaan lähemmäs 10 minuuttia paikallaan, koska tuomari mietti ja mietti valintoja. Meille tällä kertaa tuloksena PUN ei sijoitusta.
Tämän päivän mätsäristä ei jäänyt mitään muuta hyvää sanottavaa, kuin se, että me saimme ensimmäistä kertaa punaisen nauhan. Tuomari seisotti mun ja monen mielestä tuhottoman kauan, kun miettii että ulkona oli kuuma! Tuomari suosi irlanninsusikoiraa (omistaa itse sellaisen), joka ei joutunut edes juoksemaan ja joka ihan oikeasti meni eteenpäin kuin etana. Tuomari palkitsi koiria, jotka ei jaksaneet seistä minuuttia kauempaa.

Kaiken kaikkiaan mätsärin täyteinen viikonloppu takana ja suoraan sanottuna tämän päiväisen olisi voinut jättää väliin, sillä siinä ei ollut mitään järkeä. Ensi viikonloppuna nähdään mitä mieltä ammattitaitoinen tuomari on Sennistä, eli sitä odotellessa :)

2 kommenttia:

 1. Mä itse en tykkää lajeista jotka on tuomari peliä. Itse olen harrastanut ratsastusta jo todella kauan. Tykkään kouluratsastuksesta, mutten ole alkanut kisaamaan kunnolla siinä lajissa koska arvostelulaji. Esteillä taas kukaan ei voi vaikuttaa siihen tippuuko joku este vai kieltääkö hevonen vai mitä radalla tapahtuu. Suurinosa tuomareista kun ei pysty olemaan puolueettomia vaan suosivat yleensä jotain tiettyä asiaa.

  Koiraharrastuksissa suurinosa taitaakin olla arvostelulajeja, mikä on vähän harmittavaa mutta eipä sille voi mitään. Aion silti tutustua niin moneen koiralajiin kuin vain pystymme ja sitäkautta löytää meille sopivimmat lajit (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se koiraharrastuksissa on vähän tylsää, kun kaikki tuppaa olen arvostelulajeja, mutta sen kanssa oppii elämään! :) Mä pystyn kyllä ottaan kritiikkiä ja arvosteluja vastaan, mutta mun mielestä tuomarit ei sais suosia ketään :) Onneksi tää oli ensimmäinen kerta kun tollaseen tuomariin törmäsin.

   Poista

Kiitämme kommentistasi! :)
Kommenttien valvonta käytössä, jotta huomaamme kaikki!